Ostalo

File brancina u umaku od naranče i kremastom palentom

Press
21.02.2018 11:49

Sastojci:

0,5 kg file brancina

0,1 l maslinovog ulja

0,05 kg soli

0,02 kg papra

0,5 kg naranče

0,3 kg maslaca

0,15 l bijelog vina chardonnay

0,1 l prošeka

0,3 kg palente

0,3 l mlijeka

1 grančica svježeg timijana

Priprema:

Od brancina napravi filete, posoli i pokapaj sa malo maslinovog ulja, ostavi da se mariniraju.

U tavi na zagrijanom maslinovom ulju ispeci filete da budu hrskavi na strani kože.

Za umak na tavi otopiti maslac dodati na kockice izrezane naranče koje su očiščene od kore bijele opne i koštica.

Pirjaj nekoliko minuta, kad se naranča počne kašiti i raspadati dodaj bijelo vino i prošek, kuhaj još par minuta te nakon toga propasiraj da dobiješ glatki umak.

Palentu kuhaj u vodi i mlijeku u istim omjerima, uz dodatak soli, papra i timijana. U kuhanu palentu dodaj na kockice ohlađeni maslac malo po malo te energično miješaj dok ne potrošiš sav maslac.

Palenta bi tim postupkom trebala postati kremozna.