Ostalo

File lista u umaku od meda i limuna

Press
30.01.2018 12:05

Sastojci za glavno jelo:

1 limun

0,125 l suhog bijelog vina

1 listić suhog lovora

0,05 kg soli

0,05 kg bijelog papra

0,05 kg meda

0,6 kg file lista ribe

0,15 kg crveno kiselo vrhnje

Sastojci za prilog:

0,1 kg dugozrnate riže

0,1 l maslinovog ulja

680 g bio rajčice polpa

0,1 soli

0,05 kg crnog papra

0,05 kg šećera

0,1 kg crvenog luka

Priprema:

U veliku tavu staviti tri velike žice limunovog soka, dodati vino, lovorov list, sol, papar i med te zagrijati. S preostalim limunovim sokom natopiti file ribe. Ribu staviti na tavu s umakom i na laganoj vatri pirjati četiri minute. Nakon toga potrebno je izvaditi ribu iz tave i staviti ju na toplo. Zatim na jakoj vatri reducirati temeljac. Postepeno dodati vrhnje i sol. Sitno isjeckani crveni luk potrebno je prepržiti, te u njega dodati rižu i zapeći. Zatim dodati vodu i začine te polako pirjati dok riža ne omekša.