Sastojci za glavno jelo:
1 limun
0,125 l suhog bijelog vina
1 listić suhog lovora
0,05 kg soli
0,05 kg bijelog papra
0,05 kg meda
0,6 kg file lista ribe
0,15 kg crveno kiselo vrhnje
Sastojci za prilog:
0,1 kg dugozrnate riže
0,1 l maslinovog ulja
680 g bio rajčice polpa
0,1 soli
0,05 kg crnog papra
0,05 kg šećera
0,1 kg crvenog luka
Priprema:
U veliku tavu staviti tri velike žice limunovog soka, dodati vino, lovorov list, sol, papar i med te zagrijati. S preostalim limunovim sokom natopiti file ribe. Ribu staviti na tavu s umakom i na laganoj vatri pirjati četiri minute. Nakon toga potrebno je izvaditi ribu iz tave i staviti ju na toplo. Zatim na jakoj vatri reducirati temeljac. Postepeno dodati vrhnje i sol. Sitno isjeckani crveni luk potrebno je prepržiti, te u njega dodati rižu i zapeći. Zatim dodati vodu i začine te polako pirjati dok riža ne omekša.