Ostalo

File orade s prilogom i umakom od rajčica

RTL TV
06.11.2019 09:00

Sastojci:

orada 300 g

krumpir 150 g

rajčica 500 g

patišon tikva 1 kom

češnjak 2 češnja

ljutika luk 2 kom

sol

papar

maslinovo ulje

Priprema:

Očistite i filetirajte oradu, krumpir stavite kuhati, čimulice operite. Oradu kratko popržite na tavi 5-6 minuta, a krumpir, kada se skuha, začinite maslinovim uljem, soli i paprom. Čimulice kratko prokuhajte da budu hrskave. Patišon tikvu ogulite i naribajte na krupno te popecite na maslinovom ulju da bude hrskava. Sve servirajte na plitki tanjur.

Umak od rajčica napravite tako da očistite svježe rajčice, lagano ih prodinstate uzljutiku i sitno narezani češnjak. Od ostataka ribe skuhajte temeljac s kojim podlijevate rajčice te ubacite začine i malo balzamičnog octa.