Sastojci:
3 brancina
2 mlada poriluka
1,5 kg mladog krumpira
250 g maslaca
100 g tartufate
20 ml ulja tartufa
500 g zelenih šparoga
Sol
Papar
Priprema:
Brancin očistimo, filetiramo i narežemo na 16 lijepih komada. Poriluk narežemo na valjke širine 5 centimetara, te valjke tada narežemo na tanke rezance. Dobro operemo od pijeska. Poriluk blanširamo u slanoj kipućoj vodi i ohladimo u hladnoj te ocijedimo. Mladi krumpir ogulimo i narežemo na kocke, kuhamo u slanoj vodi. Kad je krumpir kuhan, ocijedimo ga i ostavimo malo vode. Dodamo 200 g maslaca, tartufatu, ulje od tartufa i štapnim mikserom izradimo u glatku kremu. Šparoge ogulimo, narežemo i blanširamo u slanoj vodi. Pomiješamo s porilukom na ostatku maslaca iposolimo. Filete brancina začinimo sa soli i pečemo na vrućoj tavi na malo ulja tako da kožica bude hrskava. Serviramo tartufiranu kremu na dno, poriluk i šparoge na sredinu i filet ribe na vrh poriluka i šparoga.