Ostalo

Filet kornatske hame, lasagnete s korabom, krema od škampa

Press
30.05.2018 10:00

Sastojci:

1,5 kg kornatske hame

10 jaja

220 g brašna grano dura

500 g škampi

50 g crvenog luka

50 g mrkve

60 ml bijelog vina

50 g maslaca

500 ml vode za temeljac

200 g korabe

5 koktel rajčici

Sol

Priprema:

Hamu očistimo i izrežemo 5 fileta od 200 grama. Od žumanjaka, brašna i malo soli umijesimo tvrđe tijesto. Pustimo da tijesto malo poklopljeno odmori. Tijesto razvaljamo na pobrašnjenoj površini što tanje. Iz tijesta izrežemo rombove širine 3 centimetra. Na maslacu prepržimo očišćenu i na kocke narezane mrkvu i luk i dodamo 1 žlicu glatkog brašna. Podlijemo s vinom i dodamo koktel rajčice i vodu za temeljac. Škampe izlupamo čekićem za meso te ih prepržimo na jakoj vatri dok ne poprime boju. Dodamo ih u vodu s povrćem. Kuhamo sve zajedno oko pola sata, procijedimo i reduciramo na 2/3. Začinimo. Korabicu očistimo i narežemo na prutiće debljine 5 milimetara.Kuhamo 3 minute u kipućoj slanoj i pošećerenoj vodi, procijedimo i ohladimo u hladnoj vodi. Filete hame začinimo i pečemo na korici dok ne bude hrskava, a s druge strane kraće i na slaboj vatri. Lasagnete kuhamo u slanoj vodi, ocijedimo te isperemo kratko s vrelom vodom. Pomiješamo s kremom od škampa i korabicom. Poslužimo s filetom ribe