Sastojci:
Filet lososa
200 g griza
100 g ribanog parmezana
1 jaje
100 g mozzarelle
Muškatni oraščić
2 svježe crvene paprike
Dva češnja češnjaka
50 ml bijelog vina
50 g maslaca
200 g brokule
50 g listića badema
Mlijeko za griz
Sol
Papar
Šećer
Priprema:
Papriku očistiti, narezati na kockice i zatim zapeći na maslacu. Pržiti ju na laganoj vatri sve dok ne omekša, zatim dodati češnjak, malo vode i bijelog vina. Kuhati oko 10 minuta i onda usitniti štapnim mikserom i procijediti kroz fino sito. Začiniti šećerom i soli. Griz skuhati na mlijeku. Kad se malo ohladi dodati jedno jaje, parmezan i muškatni oraščić. Gotovu smjesu potrebno je razmazati u plehu na papiru za pečenje debljine 2 centimetra. Ostaviti da se ohladi. Okruglim metalnim prstenom izrezati medaljone promjera 4 centimetra i posložiti ih na čisti papir za pečenje. Medaljone je potrebno posipati ribanom mozzarellom te ih neposredno prije samog posluživanja zapeći u pećnici na 220 stupnjeva oko 3 minute.
Filete lososa zapeći lagano na kožici i okrenuti na drugu stranu. Ugasiti plin i pustiti da se losos sam dovrši na ugrijanoj, vrućoj tavi. Brokulu skuhati u slanoj vodi i začiniti tostiranim listićima badema. Servirati rimske njoke, kremu od paprike, losos i brokulu.