Ostalo

Filet romba na pari, riblji veloute s lećom, ljutika i mladi luk

Press
30.05.2018 10:00

Sastojci:

2 romba

120 g narančaste leće

200 g ljutike

150 g ljutike

150 g mladog luka

250 g maslaca

300 ml bijelog vina

500 ml vrhnja za kuhanje

Sol

Papar

Lovorov list

Priprema:

Romb očistimo i izvadimo 6 fileta. S fileta skinemo i kožu. U većem loncu prepržimo na maslacu crveni luk narezan na rezance, dodamo lovorov list, kosti i glavu od ribe, podlijemo s vinom i pustimo da alkohol ishlapi. Dodamo i vrhnje za kuhanje i 200 ml vode. Kuhamo sve 20 minuta, posolimo i procijedimo, a zatim reduciramo da se zgusne do kremaste konzistencije. Ljutiku očistimo i kuhamo u vreloj slanoj vodi 5-6 minuta, ohladimo i ocijedimo. Osušimo na papiru, prerežemo na pola i kratko zapečemo s prerezane strane. Leću skuhamo u vodi bez soli dok ne omekša i procijedimo. Mladi luk očistimo, narežemo ukoso i sotiramo na malo maslinovog ulja dok ne povene, posolimo i popaprimo. Filete romba posolimo i kuhamo na pari. Prije posluživanja pomiješamo leću i riblji veloute. Poslužimo s filetom ribe, a okolo poslažemo ljutiku i mladi luk.