Ostalo

Filet škarpine, Hollandaise umak s limetom i curryjem

Press
07.12.2017 23:00

Sastojci:

Trlja od kamena

Maslac

Bijelo vino

Limeta

Curry

Zelje pickles

Žuta mrkva vischy

Priprema:

Škarpinu očistimo od ljusaka te pažljivo odstranimo peraje koje u sebi sadrže otrov. Izvadimo škrge i iznutrice te dobro operemo. Posolimo izdašno izvana i iznutra te stavimo u pećnicu sružmarinom, češnjakom i limunom poslaganim po ribi pokrivenoj folijom. Pustimo da se peče na 180 stupnjeva 15 minutate provjerimo. Cherry rajčice začinimo te pustimo da se suše u pećnici. Gambere ispečemo naglo na vrućoj tavi s malo maslinovog ulja, chilija i kada su gotovi, polijemo sokom od limete. Kupus i mrkvu narežemo i najprije malo sotiramo na maslacu, dodamo češnjak, podlijemo s malo vina i pustimo da se prodinsta, začinimo kurkumom i curryjemte na kraju umiješamo gambere i poslužimo kao prilog ribi.