Ostalo

Francuska juha od luka

Press
01.06.2018 10:00

Sastojci:

1,5 kg luka

1 vezica svježe majčine dušice

0,700 l bijelog vina

0,070 kh maslaca

5 feta kruha focaccia

Sastojci za temeljac:

2 komada pilećih leđa

2 mrkve

1 korijen celera

1 luk

Priprema:

Luk narežite na polumjesece debljine 5 milimetara. Pržite luk na ulju i maslacu te dodajte majčinu dušicu. Začinite paprom i soli te kuhajte poklopljeno 20-ak minuta, povremeno miješajući. Ulijte vino, pojačajte vatru i kuhajte 10-ak minuta. Od pilećih leđa i povrća napravite temeljac. Procijedite ga te uljite ga u lonac. Višak masnoće pokupite. Kuhajte 40-ak minuta. Narezane kriške foccacie, posložite na lim, pokapajte maslinovim uljem i naribanim sirom. Zapecite oko 5 minuta dok se ne rastopi. Na vrh juhe u zdjeli stavite po krišku kruha.