Sastojci:
1,5 kg luka
1 vezica svježe majčine dušice
0,700 l bijelog vina
0,070 kh maslaca
5 feta kruha focaccia
Sastojci za temeljac:
2 komada pilećih leđa
2 mrkve
1 korijen celera
1 luk
Priprema:
Luk narežite na polumjesece debljine 5 milimetara. Pržite luk na ulju i maslacu te dodajte majčinu dušicu. Začinite paprom i soli te kuhajte poklopljeno 20-ak minuta, povremeno miješajući. Ulijte vino, pojačajte vatru i kuhajte 10-ak minuta. Od pilećih leđa i povrća napravite temeljac. Procijedite ga te uljite ga u lonac. Višak masnoće pokupite. Kuhajte 40-ak minuta. Narezane kriške foccacie, posložite na lim, pokapajte maslinovim uljem i naribanim sirom. Zapecite oko 5 minuta dok se ne rastopi. Na vrh juhe u zdjeli stavite po krišku kruha.