Ostalo

Franka i Dina - curry kozice, BBQ rebarca i desert od kestena

RTL TV
29.11.2019 11:11

Sastojci:

svinjska rebra u komadu

kupus

radić

salatni krastavac

rajčica

salsa umak

mascaprone

kečap

smeđi šećer

ananas

dimljena paprika

koncentrat rajčice

češnjak

kakao

jaja

kesteni

sladilo

sojino mlijeko

leća

brašno

kozice

kokosovo mlijeko

krumpir

maslac

curry u prahu

curry pasta

grožđice

jasmin riža


Priprema:

Predjelo - curry kozice

Očistite kozice, na tavi zapecite češnjak, curry pastu i prah te podlijte kokosovim mlijekom i sokom od ananasa. Kozice stavite u marinadu od grejpa, ananasa i kajenskog papra i soli. Kozice kratko zapecite, dodajte im umak i pire od ananasa te poslužite uz skuhanu jasmin rižu.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Glavno jelo - BBQ rebarca

Posolite rebarca i stavite u pećnicu na 230 stupnjeva oko 45 minuta. Krumpir narežite na ploške i prepržite u vrućem ulju. Krumpir začinite kajenskim paprom i soli. Napravite BBQ umak od salse, koncentrata, kečapa, smeđeg šećera, soli, papra, vode i crvene paprike te time premažite rebarca. Napravite salatu od radića, kupusa, krastavca, rajčice, leće, jabuke, mascarponea, grožđica i limunova soka.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Desert - kesteni na snijegu

Istucite žutanjke sa šećerom te ih prokuhajte u sojinom mlijeku i ohladite. Mljevene kestene pomiješajte s mascarponeom. Ispecite biskvit od bjelanjaka (beze kora) pa posložite redom - biskvit, krema od kestena, krema od jaja i posipajte sve kakaom.

Tri, dva, jedan - kuhaj!