Ostalo

Fritule od bakalara

Press
2018-02-09 15:47

Sastojci:

0,45 kg neslanog bakalara

0,20 kg leda

0,10 kg glatkog brašna

0,05 rižinog brašna ili brašna od riže

0,2 instant kvasca za slana jela

0,01 kg mažurana

0,2 l ulja

0,03 kg ljute papričice

sol

Sastojci za umak:

0,15 žutog luka

0,15 kg zelenih maslina

0,30 kg pasate od rajčice

0,15 kg svježeg peršina

0,07 kg suhe rajčice

sol

papar

Dodatni pribor:

termostat za kuhanje

štapni mikser

Priprema:

Skinuti kožu s bakalara, očistiti ga, izrezati na kockice te ga usitniti nožem. Zatim ga staviti u staklenu posudu i posipati mažuranom. U drugu posudu prosijati brašno i prašak za pecivo, zatim dolijevati vodu s ledom i miješati pjenjačom do homogene paste. U tu pastu umiješati bakalar te po potrebi posoliti i popapriti. Prekriti zdjelu prozirnom folijom i staviti na hladno mjesto da odmara. Ulje se mora zagrijati na 175 stupnjeva, a kuglice fritula od bakalara se stavljaju frigati oko 6-7 minuta često ih okrećući. Procijediti ih i staviti na kuhinjske ručnike.

Za umak je potrebno sitno nasjeckati luk i prepržiti ga na ulju. Dodati zgnječene masline, zgnječene suhe rajčice i passatu, posoliti, popapriti i dodati peršin. Gotove fritule bakalara poslužiti uz umak.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.