Sastojci:
goveđi biftek
luk 0,5 kg
češnjak 0,05 kg
vrganji 0,3 kg
brašno glatko 0,05 kg
dijon senf 0,015 kg
kiselo vrhnje 0,180 kg
vrhnje za kuhanje 0,200 kg
Worcestershire umak 0,015 l
goveđi temeljac 0,15 l
bijelo vino 0,07 l
svježi vlasac 0,07 kg
maslac 0,100 kg
mrkva 0,015 kg
celer korijen 0,015 kg
peršin korijen 0,015 kg
brašno oštro 0,250 kg
jaja 12 komada
Priprema:
Biftek narezati na tanke ploške, popržiti vrlo kratko na nauljenoj tavi te staviti sa strane. Na istoj tavi, dodati ulje i malo maslaca te popržiti nasjeckani luk i vrganje. Dodati češnjak, kratko popržiti te posuti smalo glatkog brašna. Podliti smalo bijelog vina i deglazirati tavu. Dodati povrtni temeljac, senf, Worcestershire umak te kuhati dok alkohol ne ispari. Pred kraj dodati vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje te kuhati dok se malo ne zgusne. Zadnjih 4, 5 minuta vratiti biftek u umak te poslužiti sa širokim rezancima i po vrhu posipati malo svježeg vlasca.
Od mrkve, celera i peršina skuhati brzi temeljac.
Od oštrog brašna i žumanjaka umijesiti tijesto i napraviti široke rezance.