Ostalo

Brudet od grdobine

RTL TV
13.12.2019 09:00

Sastojci:

FILET GRDOBINE

crveni luk

češanj češnjaka

pelati rajčice

maslinovo ulje

bijelo vino

riblji temeljac

peperoncino po želji

sol

grančica svježeg peršina

RIBLJI TEMELJAC

korijen celera

mrkva

korijen peršina

crveni luk

češanj češnjaka

papar u zrnu

maslinovo ulje

bijelo vino

kosti grdobine


Priprema:

Odvojite kosti iz fileta grdobine i napravite temeljac.
Na maslinovom ulju popržite kriške luka, mrkve, celera i peršina. Dodajte zgnječeni češnjak, podlijte bijelim vinom i kuhajte da alkohol reducira. Dodajte kosti grdobine, podlijte vodom (400 ml), ubacite zrna papra i kuhajte 17 minuta.
Komade grdobine posolite i zapecite na maslinovom ulju te odložite sa strane.
U istoj tavi pirjajte luk dvadesetak minuta, povremeno podlijevajući temeljcem. Dignite karamel s dna, dodajte češnjak narezan na kriške, a kad zabijeli, podlijte vinom te kuhajte da alkohol reducira pa dodajte rajčicu i peperoncino po želji te krčkajte na laganoj vatri.
Dok brudet krčka, grdobinu stavite u posudu za pečenje i ispecite do kraja u pećnici na 180 C 8-10 minuta.
Sok od pečenja ribe dodajte u brudet.
Raspodijelite brudet u zdjelice, položite grdobinu na vrh, ukrasite peršinom i poslužite. Za prilog, uz jelo poslužite grilanu palentu.