Ostalo

Grdobina u špeku i kadulji, krema od hrena i vlasca, bulgur sa povrćem

Press
24.10.2017 23:00

(Recept za šest osoba)

Sastojci:

1,8 kg grdobine

200 g narezanepancete

12 listića kadulje

200 g krumpira

50 ml hrena

Jedna vezica vlasca

400 g bulgura

150 g mrkve

50 g korijena celera

3 režnja češnjaka

1 crveni luk

1 dcl bijelog vina

60 g maslaca

Sol

Papar

Postupak:

Repove grdobine očistimo od kože i kostiju te filete narežemo na medaljone debljine dva centimetara, začinimo, položimo gore jedan listić kadulje tekrižno umotamo u pancetu. Zamotane medaljone pržimo na srednje jakoj vatri s obje strane oko 3 minute dok panceta ne bude hrskava. Medaljone završimo u pećnici na 90 oko petdo šestminuta. Bulgur skuhamo dok ne omekani, na jednoj trećinimaslaca pirjamo skroz sitno narezano povrće, dodamo bijelo vino i pustimo da alkohol ishlapi,dodamo bulgur izačinimopaprom isolju.Na kraju dodamo i ostatak maslaca kako bismo dobili kremast bulgur. Krumpir ogulimo i narežemo na kockice kuhamo u četiridecilitra vode. Kad je krumpir mekan, ne cijedimo ga od vode već dodamo hren i sve usitnimo štapnim mikserom u glatku kremu.Začinimo paprom, solju i po volji s malo šećera, na kraju umiješamo i sitno sjeckani vlasac. Serviramo bulgur usredini tanjura, grdobinu na bulgur, a okolo kremu od krumpira.