(Recept za šest osoba)
Sastojci:
1,8 kg grdobine
200 g narezanepancete
12 listića kadulje
200 g krumpira
50 ml hrena
Jedna vezica vlasca
400 g bulgura
150 g mrkve
50 g korijena celera
3 režnja češnjaka
1 crveni luk
1 dcl bijelog vina
60 g maslaca
Sol
Papar
Postupak:
Repove grdobine očistimo od kože i kostiju te filete narežemo na medaljone debljine dva centimetara, začinimo, položimo gore jedan listić kadulje tekrižno umotamo u pancetu. Zamotane medaljone pržimo na srednje jakoj vatri s obje strane oko 3 minute dok panceta ne bude hrskava. Medaljone završimo u pećnici na 90 oko petdo šestminuta. Bulgur skuhamo dok ne omekani, na jednoj trećinimaslaca pirjamo skroz sitno narezano povrće, dodamo bijelo vino i pustimo da alkohol ishlapi,dodamo bulgur izačinimopaprom isolju.Na kraju dodamo i ostatak maslaca kako bismo dobili kremast bulgur. Krumpir ogulimo i narežemo na kockice kuhamo u četiridecilitra vode. Kad je krumpir mekan, ne cijedimo ga od vode već dodamo hren i sve usitnimo štapnim mikserom u glatku kremu.Začinimo paprom, solju i po volji s malo šećera, na kraju umiješamo i sitno sjeckani vlasac. Serviramo bulgur usredini tanjura, grdobinu na bulgur, a okolo kremu od krumpira.