Ostalo

Gregada od raže

Danijela i Josip

RTL.hr
16.03.2021 10:00

Sastojci:

1/2 raže

2-3 krumpira

sušena rajčica

2 komada luka srebrenca

2 češnja češnjaka

1 dl bijelog vina

100 g ćimulica

2 komada artičoke

1 rajčica

1 tikvica

1 komorač


Priprema:

Ražu očistiti od kosti i kože i izrezati na četiri komada. Luk podinstati pa na njega složiti ploške krumpira i ražu. Malo podliti vodom i vinom pa ostaviti da se lagano kuha poklopljeno. Dodati sušenu rajčicu i začiniti po želji. Za prilog, komorač narezati na kolutiće i politi maslinovim uljem, posoliti i popapriti pa zapeći u pećnici. Ćimulice blanširati u slanoj vodi, začiniti maslinovim uljem. Kod serviranja staviti ćimulice, artičoke (ukiseljene) i rajčicu te pečeni komorač.

Tri, dva, jedan - kuhaj!