Ostalo

Griz u pećnici s kremom od mascarponea i medom

Mirela i Ljuba

RTL
02.04.2021 14:43

Sastojci:

Kokosova mast

Kokos brašno

Badem listići

Smeđi šećer

2 jaja

Mascarpone

Mlijeko

2 limuna

150 g bijele palente

Šumsko voće

2 dcl vrhnja

glatko brašno

Prašak za pecivo

Vanilin štapić

Mango

Jabuka

Kruška

Džem od kupina

med

naranča


Priprema:

Skuhati griz u 50 ml mlijeka u koje je stavljen štapić od vanilije. Smiksati dva bjelanjka u čvrsti snijeg, žutanjke sa smeđim šećerom, dodati žlicu kokosova brašna, 1 žlicu glatkog brašna, pola žlice kokosove masti, malo praška za pecivo i malo soli. Smiksati i dodati ohlađeni griz. Sjediniti sa snijegom i staviti u namašćene kalupe. Peći na 180 stupnjeva 30 minuta. Šumsko voće oprati, na maslacu sotirati, dodati žlicu i pol smeđeg šećera, sok od 1 naranče i džema od kupine i staviti na biskvit. Listiće badema tostirati. Mango i krušku sotirati i na maslacu zadnjih 5 minuta prije kraja posuti po nabujku. Kremu od mascarponea napraviti tako da se u sir doda vrhnje, limunov sok, naribanu koricu i med. Smiksati i poslužiti na topli nabujak.