Gulaš od sipe i slanutka, pire od boba, čips od batata

Sastojci:
Jedan komad sipe
Jedna konzerva slanutka
200 g boba
Crveni luk
100 ml pasirane rajčice
100 ml crvenog vina
Maslinovo ulje
Češnjak
Maslac
100 g batata
Sol
Papar
Postupak:
Sipu očistimo i narežemo na manje kocke. Crveni luk također očistimo i narežemo sitno, na vrućem ulju zastaklimo crveni luk, dodamo i narezanu sipute sve zajedno dinstamo dvadesetak minuta na srednjoj vatri. Podlijemo crvenim vinom, a kad alkohol iz vina ishlapi, dodamo pasiranu rajčicu i slanutak. Po potrebi nadodamo malo vode. Na kraju, kad je sipa mekana, začinimosmalo češnjaka, solii paprom. Bob kuhamo dok ne omekani, dodamo maslac i malo češnjaka, izradimo pire koji pritisnemo te kroz fino sito začinimo. Batat ogulimo i narežemo na što tanje ploške, držimo u vrućem ulju dok ne dobijemo čips, potom ocijedimo. Serviramo gulaš, pire i čips na vrhu.
Školjke sa špagetima, sušenom rajčicom i bijelim vinom

Sastojci:
300 g špageta
200 g školjki
Češnjak
Bijelo vino
Svježi peršin
Sušena rajčica
Maslinovo ulje
Sol
Papar
Postupak:
U vreloj i slanoj vodi skuhamo špagete, na maslinovo ulje stavimo školjke i poklopimo da se otvore. Dodamo sitno sjeckanu sušenu rajčicu, češnjak i podlijemo s malo bijelog vina. Dodamo kuhane špagete i nasjeckani peršin. Promiješamo, začinimo i serviramo!