Sastojci:
300 g brašna
150 g lisičarki
Vlasac
2 kom žute mrkve
1 crveni luk
Krušne mrvice
500 g brašna od prosa
Heljda
Pir
Poriluk
Priprema:
Heljdu i pir skuhati na pola u slanoj vodi, isprati hladnom vodom. Žutu mrkvu narezati na kockice i sotirati na ulju i dodati u heljdoto. Na suncokretovu ulju sotirati lisičarke, dodati poriluk narezan na kolutiće sitne, posoliti, popapriti. Uliti pola decilitra bijelog vina i kad ispati dodati žitarice. Sve još podliti vodom ako je suho, začiniti i ugasiti vatru. Na topli heljdoto uliti bučino ulje i sve sjediniti. Luk narezati na kolutove, posoliti. Umutiti bjelanjak i u njega staviti luk pa u prezle i mješavinu brašna. Pržiti u dubokom ulju dok ne porumeni, staviti na papir da upije masnoću i poslužiti uz heljdoto. Dekorirati s bučinim uljem i vlascem.