Ostalo

Heljdoto od lisičarki i poriluka s prženim lukom

Mirela

RTL
2021-04-07 14:29

Sastojci:

300 g brašna

150 g lisičarki

Vlasac

2 kom žute mrkve

1 crveni luk

Krušne mrvice

500 g brašna od prosa

Heljda

Pir

Poriluk


Priprema:

Heljdu i pir skuhati na pola u slanoj vodi, isprati hladnom vodom. Žutu mrkvu narezati na kockice i sotirati na ulju i dodati u heljdoto. Na suncokretovu ulju sotirati lisičarke, dodati poriluk narezan na kolutiće sitne, posoliti, popapriti. Uliti pola decilitra bijelog vina i kad ispati dodati žitarice. Sve još podliti vodom ako je suho, začiniti i ugasiti vatru. Na topli heljdoto uliti bučino ulje i sve sjediniti. Luk narezati na kolutove, posoliti. Umutiti bjelanjak i u njega staviti luk pa u prezle i mješavinu brašna. Pržiti u dubokom ulju dok ne porumeni, staviti na papir da upije masnoću i poslužiti uz heljdoto. Dekorirati s bučinim uljem i vlascem.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.