Sastojci:
6 manjih hlapova
200 g bijelog kukuruznog brašna
60 g maslaca za palentu
100 ml mlijeka za palentu
300 ml vode za palentu
50 g crvenog luka
Sol
Sastojci za hollandaise umak:
30 g maslaca
Pola limunovog soka
2 jaja
Kajenski papar
50 ml bijelog vina
Medvjeđi luk
Priprema:
Shlapa odvojimo trup od repa. Repove kuhamo u kipućoj vodi 6 minuta, a zatim ih stavimo u hladu vodu. Oljuštimo i pažljivo odvojimo meso, te izvadimo crijeva. Trup od hlapa prerežemo uzduž i izvadimo utrobu. Kliješta pažljivo razbijemo s čekićem za meso. Kuhamo 15 minuta na laganoj vatri u maslacu. Maslac procijedimo i dodamo u maslac, vino, sol, kajenski papar i sok od limuna. Tek na kraju dodamo sjeckani medvjeđi luk, jedno cijelo jaje i jedan žumanjak. Odmah štapnim mikserom izradimo hollandaise umak i začinimo po potrebi. Od sastojaka skuhamo rjeđu palentu. Meso hlapa prepolovimo uzduž i kratko prije serviranja zapečemo na vrućoj tavi. Poslužimo.