Ostalo

Hlap s bijelom palentom, hollandaise umak s medvjeđim lukom

Press
31.05.2018 10:00

Sastojci:

6 manjih hlapova

200 g bijelog kukuruznog brašna

60 g maslaca za palentu

100 ml mlijeka za palentu

300 ml vode za palentu

50 g crvenog luka

Sol

Sastojci za hollandaise umak:

30 g maslaca

Pola limunovog soka

2 jaja

Kajenski papar

50 ml bijelog vina

Medvjeđi luk

Priprema:

Shlapa odvojimo trup od repa. Repove kuhamo u kipućoj vodi 6 minuta, a zatim ih stavimo u hladu vodu. Oljuštimo i pažljivo odvojimo meso, te izvadimo crijeva. Trup od hlapa prerežemo uzduž i izvadimo utrobu. Kliješta pažljivo razbijemo s čekićem za meso. Kuhamo 15 minuta na laganoj vatri u maslacu. Maslac procijedimo i dodamo u maslac, vino, sol, kajenski papar i sok od limuna. Tek na kraju dodamo sjeckani medvjeđi luk, jedno cijelo jaje i jedan žumanjak. Odmah štapnim mikserom izradimo hollandaise umak i začinimo po potrebi. Od sastojaka skuhamo rjeđu palentu. Meso hlapa prepolovimo uzduž i kratko prije serviranja zapečemo na vrućoj tavi. Poslužimo.