Ostalo

Hobotnica

Josip i Danijela

RTL.hr
23.02.2021 13:02

Sastojci:

hobotnica 500 g
luk 1 glavica
češnjak 4 češnja
bijelo vino 1 dl
cherry rajčice 100 g
peršinov list prstohvat
ružmarin prstohvat
mrkva 3 kom
mladi luk 2 kom
kukuruzna krupica 150 g
grožđice 1 šaka
sol
papar
paprika 1 kom
maslac 50 g


Priprema:

Krakove hobotnice narezati na male komade, cca 2 cm. Pirjati luk i hobotnicu zajedno, uz dodavanje vode. Dodati cherry rajčice, oguljne e i nasjeckane, podliti vinom i lagano pirjati dok hobotnica ne omekša. Lagano podlijevati da se dobije željena gustoća umaka. Dodati peršin i ružmarin.

Od povrća skuhati temeljac, na njemu skuhati palentu i dodati sjeckane grožđice i maslac.

Nekoliko cherry rajčica i papriku prepržiti na tavi za dekoraciju.