Ostalo

Hobotnica u tempuri, wok povrće, integralna basmati riža

Press
05.12.2017 23:00

Sastojci:

Hobotnica

Mrkva

Tikvica

Šampinjoni

Paprika mix

Mladi luk

Bambus štapići

Umak od soje (svijetli)

Umak od soje (tamni)

Umak od ljubčaca

Glutaminat

Gustin

Tempura brašno

Priprema:

Krakove hobotnice kuhamopoklopljene sjako malo vode dok ne omekane.Izvadimo van i pričekamo da se osuše. Od svijetlog i tamnog sojinog umakate umaka od ljupčaca, glutaminata, vode i gustina skuhamo srednje gust umak. Basmati rižu operemo i skuhamo, držimo poklopljeno. Sve povrće narežemoi kratko pržimo određenim redoslijedom od tvrđeg prema mekšem na jakoj vatri, dodamo gotov umak i sve zajedno kuhamo još minutu, po potrebi još zgusnemo. Od tempur brašna i vode izradimo lijevano tijesto kroz kojeprovučemo krakovehobotnice i pržimo na vrelom ulju. Serviramo rižu, povrće i na vrhu hobotnicu.