Sastojci:
Hobotnica
Mrkva
Tikvica
Šampinjoni
Paprika mix
Mladi luk
Bambus štapići
Umak od soje (svijetli)
Umak od soje (tamni)
Umak od ljubčaca
Glutaminat
Gustin
Tempura brašno
Priprema:
Krakove hobotnice kuhamopoklopljene sjako malo vode dok ne omekane.Izvadimo van i pričekamo da se osuše. Od svijetlog i tamnog sojinog umakate umaka od ljupčaca, glutaminata, vode i gustina skuhamo srednje gust umak. Basmati rižu operemo i skuhamo, držimo poklopljeno. Sve povrće narežemoi kratko pržimo određenim redoslijedom od tvrđeg prema mekšem na jakoj vatri, dodamo gotov umak i sve zajedno kuhamo još minutu, po potrebi još zgusnemo. Od tempur brašna i vode izradimo lijevano tijesto kroz kojeprovučemo krakovehobotnice i pržimo na vrelom ulju. Serviramo rižu, povrće i na vrhu hobotnicu.