Ostalo

Hrskava pačja prsa uz basmati rižu, povrće s umakom od soje i ljubčaca

Press
15.05.2018 10:01

Sastojci:

4 kom pačjih prsa

100 g mrkve

150 g kineskog kupusa

Paprika mix 3 boje

100 g šampinjona

100 g Shiitake gljiva

100 ml svijetlog soja umaka

500 g pilećih leđa

20 g Glutaminata

20 ml ribljeg umaka

30 ml Maggi umaka

20 g šećera

1 l vode za umak

40 g krumpirovog škroba

700 g basmati riže

200 g tempura brašna

Postupak:

Pačja prsa zarežemo na kožici na kockice, kuhamo u vrućoj, ne vreloj vodi oko 25 minuta. Osušimo i stavimo na stranu. Pileća leđa jako ispržimo na malo ulja, podlijemo s vodom. Dodamo soja umak, riblji umak, glutaminat, magi umak i šećer. Sve dobro prokuhamo i povežemo sa krumpirovim škrobom. Procijedimo. Rižu operemo i skuhamo. Držimo na toplom. Povrće narežemo na trakice, mrkvu na listiće, a gljive samo na pola. Povrće pržimo na jakoj vatri s malo ulja, spojimo s umakom. Napravimo gušće tempura tijesto. Kuhana pačja prsa namočimo u tempuru samo sa donje strane. Pržimo u vrućem ulju dok ne posmeđi. Režemo na listiće i serviramo s rižom i umakom s povrćem.