Ostalo

Hrskava piletina na slatkom umaku od ananasa sa domaćim krumpirićima

Press
11.09.2017 23:00

Sastojci:

500 g piletine (batak ili zabatak)

300 g cornflakesa

200 g oštrog brašna

4 jaja

1 ananas

50 g smeđegšećera

200 ml soka od ananasa

500 g crvenogkrumpira

sol

papar

Postupak:

Piletinu očistimo tako da s nje skinemo kožu, Malo je zarežemo okokostiju kako bi se što prije ispržila, začinimo sa solju i paprom. Cornflakes grubo sameljemo u blenderu. Piletinu paniramo u brašno, jaja i cornflakes te pržimo u dubokom ulju. U sok od ananasa dodamo smeđi šećer, reduciramo do sirupaste koezistencije, posolimo i dodamo kockice očišćenog svježeg ananasa. Kuhamo još dvije do triminute.

Krumpir dobro operemo, narežemo na kriške,posolimo i stavimo sa malo ulja i vode posoljene peć u pečnicu na 170 stupnjeva. Na kraju pojačamo Pećnicu i dodamo Grill funkciju da krumpir bude hrskav i da dobi lijepu boju. Serviramo!

Posolimo, i pustimo da zakipi, dodamo palentu. Kuhamo palentu i na kraju dodamo ostatak maslaca kako bi bila kremasta.