Sastojci:
500 g piletine (batak ili zabatak)
300 g cornflakesa
200 g oštrog brašna
4 jaja
1 ananas
50 g smeđegšećera
200 ml soka od ananasa
500 g crvenogkrumpira
sol
papar
Postupak:
Piletinu očistimo tako da s nje skinemo kožu, Malo je zarežemo okokostiju kako bi se što prije ispržila, začinimo sa solju i paprom. Cornflakes grubo sameljemo u blenderu. Piletinu paniramo u brašno, jaja i cornflakes te pržimo u dubokom ulju. U sok od ananasa dodamo smeđi šećer, reduciramo do sirupaste koezistencije, posolimo i dodamo kockice očišćenog svježeg ananasa. Kuhamo još dvije do triminute.
Krumpir dobro operemo, narežemo na kriške,posolimo i stavimo sa malo ulja i vode posoljene peć u pečnicu na 170 stupnjeva. Na kraju pojačamo Pećnicu i dodamo Grill funkciju da krumpir bude hrskav i da dobi lijepu boju. Serviramo!
Posolimo, i pustimo da zakipi, dodamo palentu. Kuhamo palentu i na kraju dodamo ostatak maslaca kako bi bila kremasta.