Ostalo

Hrskavi ražnjići od bakalara na šparogama, remolata od đumbira i čilija, krumpir u peršinu

Press
23.10.2017 23:00

(Za šest osoba)

Sastojci:

1,4 kg svježeg bakalara

4 jaja

50 g svježeg đumbira

Svježi čili

100 g majoneze

100 g milerama

200 g krušnih mrvica

Oštro brašno

2 limuna

800 g sitnogkrumpira

500 ml mlijeka

50 g peršinovog lista

250 g maslaca

300 g šparoga

2 režnja češnjaka

Sol

Papar

Postupak:

Krumpir ogulimo i prelijemo s mlijekom te dodamo vode da prekrijemo krumpire. Posolimo i dodamo jednu trećinu maslaca. Kuhamo na laganoj vatri dok krumpir ne omekša, držimo na toplom. Svježi bakalar narežemo na kocke oko 3 cm. Kocke bakalara posolimo i prelijemo sokom jednog limuna, nježno promiješamo i uvaljamo u oštro brašno, dva razmućena jaja te u krušne mrvice. Panirane kocke bakalara nabodemo na ražnjiće (po tri komada na svaki ražnjić),i to tako da se nalaze na početku ražnjića. Za 6 tanjura treba nam 12 ražnjića. U međuvremenu skuhamo dva tvrdo kuhana jaja. Šparogama odstranimo donji korijenasti dio te ih ogulimo do donje polovice. Šparoge blanširamo 1 minutu u vreloj slanoj vodi, ohladimo odmah u hladnoj vodi teocijedimo. Šparoge narežemo ukoso na listiće debljine 3 mm. Ostale dvije trećine maslaca otopimo u 2 male posude.Ujednu dodamo šparoge i usitnjeni češnjak,začinimo paprom i solju te stavimo na stranu, a pažljivo u drugukuhani krumpir kojiprije serviranja u posudi obilato pospemo sjeckanim peršinomda njimebude obložen sa svih strana. Od žutanjaka tvrdo kuhanog jaja, ribanog đumbira, sjeckanog čilija, soka drugog ocijeđenog limuna, majoneze, soli i papra izradimo glatku remolatu kojoj na kraju dodamo mileram i ponovno izradimo, nikako štapnim mikserom već pjenjačom. Ražnjiće bakalara pržimo u dubokom vrelom ulju oko 4 min. Serviramo na način da kao podlogu koristimo šparoge na koje stavimo krumpir s peršinom i na vrhu krumpira serviramo ražnjiće od bakalara. Remolatu serviramo posebno, u malim čašicama sa žličicom.