Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Higadillos salteados

I Špiček slavi pobjedu nad Španjolskom - novim receptom!

Kulinarski ekspert i član žirija showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' otkriva vam jedan odličan recept za španjolsku poslasticu od pilećih jetrica!

Image
Press/ 25.1.2017. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Španjolci se itekako dobro razumiju u pripremu iznutrica, stoga ne čudi što postoji nekoliko različitih priprema pilećih jetrica koje su glavna namirnica ovog, kako i sam chef Špiček kaže, jednostavnog i vrlo ukusnog recepta. Potrebni su vam narezani špek, crveni luk i češnjak narezani na kockice, malo prošeka i dimljena mljevena paprika. Jelo se poslužuje toplo, prema želji i čak i na prepečenom kruhu ili tostu.

Kako bi jetrica ostala crvena iznutra, potrebno ih je kratko pržiti na ulju, najviše 3 minute. Špiček će pri samom kraju na jelo dodati i svježi peršin i majčinu dušicu za aromu, te prošek za slatkastu notu.

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

2 luka narezana na kocke

4 češnja češnjaka

Upravo se čita

Image
gost Direkta

Hoće li Putin prijeći granicu i baciti nuklearku? Kotromanović: 'Najopasnije su pametne budale. Sve je moguće'

225g dimljenog špeka

4 grančice majčine dušice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

450 g pilećih jetrica

½ žličice dimljene paprike

½ žličice soli

Svježe mljeveni papar po želji

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prstohvat narezanog svježeg peršina

Cijeli video-recept pogledajte ovdje:

Press/ 25.1.2017. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Epizoda 5

Crna tjestenina s kozicama

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba