Španjolci se itekako dobro razumiju u pripremu iznutrica, stoga ne čudi što postoji nekoliko različitih priprema pilećih jetrica koje su glavna namirnica ovog, kako i sam chef Špiček kaže, jednostavnog i vrlo ukusnog recepta. Potrebni su vam narezani špek, crveni luk i češnjak narezani na kockice, malo prošeka i dimljena mljevena paprika. Jelo se poslužuje toplo, prema želji i čak i na prepečenom kruhu ili tostu.
Kako bi jetrica ostala crvena iznutra, potrebno ih je kratko pržiti na ulju, najviše 3 minute. Špiček će pri samom kraju na jelo dodati i svježi peršin i majčinu dušicu za aromu, te prošek za slatkastu notu.
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
2 luka narezana na kocke
4 češnja češnjaka
225g dimljenog špeka
4 grančice majčine dušice
450 g pilećih jetrica
žličice dimljene paprike
žličice soli
Svježe mljeveni papar po želji
Prstohvat narezanog svježeg peršina
Cijeli video-recept pogledajte ovdje: