Sastojci:
100 g crvene leće
100 g žute leće
320 g basmati riže
250 sjveže sjeckane rajčice
2 komada luka
2 češnja češnjaka
crveni čili
sok jednog limuna
pola žličice sjemenkizvjezdastog anisa
jedna žličica mljevenog korijandera
jedna žličica kurkume
jedna žličica garam masala
svježi sjeckani đumbir
8 listova curryja
pola vezice sjeckanog korijandera
ulje
jogurt
Priprema:
Staviti kuhati opranu rižu u hladnu vodu s malo soli tako da je voda 1 cm iznad razine riže. Rižu kuhati poklopljenu oko 15 minuta na srednjoj vatri. Kuhati još 10 minuta na maloj vatri. Ugasiti i otklopiti tek prije posluživanja. Žutu i crvenu leću zakuhati dok se ne pretvori u kašu. Na tavici na malo ulja prepržiti anis, curry, čili, luk, đumbir i češnjak. Pržiti kratko pa dodati svježu rajčicu. Podliti s par žlica vode. Kad se dobije gusta tekstura dodati preostale začine. Sve pomiješati s lećom i kuhati 3-4 minute konstantno miješajući. Poslužiti s rižom. Pri vrhu dodati malo jogurta i listića korijandera.