Ostalo

Integralna riža s povrćem i čips od parmezana

RTL TV
21.11.2019 10:50

Sastojci:

integralna riža 300 g

mrkva 100 g

mrkva žuta 50 g

stabljika celera 40 g

crveni luk 80 g

paprika crvena 60 g

koromač40 g

cherryrajčica 30 g

majčina dušica

češnjak 3 režnja

sol

papar

parmezan ribani 200 g

maslac 80 g

gustin 20 g

bijelo vino 100 ml

zelje 80 g

peršin 20 g


Priprema:

Rižu dobro isperite i kuhajte na jakoj vatri polupoklopljeno dok ne bude aldente. Dok se riža kuha, očistite povrće. Ostatke povrća sačuvajte daskuhate temeljac od povrća, majčine dušice i začina. Temeljac podlijte vinom i pustite da alkohol ishlapi. Svepovrće narežitena sitne kockice, na malo maslinova ulja i zapržite na jakoj vatri kockice crvenog luka, mrkve, zeljai koromača, zatim dodajte skuhanu rižu i povrtni temeljac. Pustiteda se kuha dok se okusi ne prožmu.

Dodajte kockice crvene paprike, kockice stabljike celera i kockice maslaca miješajući da rižoto postane kremast, po želji možetestaviti i malo škroba jer integralna riža nema dovoljnu količinu vlastitog škroba. Začinite i na kraju dodajte rajčicu i zaprženi češnjak. Posipajte naribanim parmezanomi sve dobro promiješajte. Od ostatka naribanog parmezana napravite na tavi male tanke krugove. Stavite na vatru i pričekajteda se sir rastopi i zapeče. Maknite tavu svatre, okrenite čips i pričekajte da se izprži i sdruge strane.