Sastojci:
Čips od parmezana
parmezan 0,2kg
dimljena paprika 0,01kg
češnjak u prahu 0,01kg
Povrtni temeljac
luk crveni 0,10 kg
celer korijen 0,10 kg
mrkva 0,10 kg
peršin korijen 0,10 kg
rajčica 0,10 kg
Riža s povrćem
integralna riža 0,32 kg
tikvice 0,35 kg
bijeli luk 0,08 kg
bijelo vino 0,10 l
parmezan u komadu 0,07 kg
maslac 0,05 kg
metvica vezica
Salata od cikle
cikla kuhana u komadu 0,20 kg
hren korijen 0,10 kg
Priprema:
Riža s tikvicama
Skuhati povrtni temeljac.Na malo maslinova ulja dinstati jako sitno sjeckani luk. Kad luk omekša dodati integralnu rižu i dinstati dok ne bude skroz suha, zatim dodati bijelo vino i kad vino ispari dodati povrtni temeljac pa dalje lagano miješati. Tako ponoviti više puta i na kraju dodati tikvice koje smo prije toga naribali na krupno i malo popržili na ulju. U rižu još zamiješati ribani parmezan, putar i svježu metvicu pa na kraju prilikom posluživanja dekorirati listom svježe metvice na vrhu.
Čips od parmezana
Parmezan sitno naribati, pomiješati sdimljenom paprikom i češnjakom u prahu. Peći na 200 stupnjeva, oko 5 minuta.
Salata
Naribati ciklu i hren te sve zajedno zamiješati i dodati začine.