Ostalo

Integralna riža s tikvicama

RTL TV
21.11.2019 16:52

Sastojci:

Čips od parmezana

parmezan 0,2kg

dimljena paprika 0,01kg

češnjak u prahu 0,01kg

Povrtni temeljac

luk crveni 0,10 kg

celer korijen 0,10 kg

mrkva 0,10 kg

peršin korijen 0,10 kg

rajčica 0,10 kg

Riža s povrćem

integralna riža 0,32 kg

tikvice 0,35 kg

bijeli luk 0,08 kg

bijelo vino 0,10 l

parmezan u komadu 0,07 kg

maslac 0,05 kg

metvica vezica

Salata od cikle

cikla kuhana u komadu 0,20 kg

hren korijen 0,10 kg


Priprema:

Riža s tikvicama

Skuhati povrtni temeljac.Na malo maslinova ulja dinstati jako sitno sjeckani luk. Kad luk omekša dodati integralnu rižu i dinstati dok ne bude skroz suha, zatim dodati bijelo vino i kad vino ispari dodati povrtni temeljac pa dalje lagano miješati. Tako ponoviti više puta i na kraju dodati tikvice koje smo prije toga naribali na krupno i malo popržili na ulju. U rižu još zamiješati ribani parmezan, putar i svježu metvicu pa na kraju prilikom posluživanja dekorirati listom svježe metvice na vrhu.

Čips od parmezana

Parmezan sitno naribati, pomiješati sdimljenom paprikom i češnjakom u prahu. Peći na 200 stupnjeva, oko 5 minuta.

Salata

Naribati ciklu i hren te sve zajedno zamiješati i dodati začine.