Sastojci:
0,80 kg pilećegfilea
Sol
Papar
0,10 kg krušnihmrvica
0,01 kg brašna
Mljevena ljuta začinska paprika
Češnjak
Ulje suncokreta
1 jaje
0,40 kg svježih rajčica
0,30 kg ementalera u komadu
0,30 kg smeđih šampinjona
0,20 kg ledenesalate
Soja-sos
Priprema:
Pileća prsa narezati na kockice, staviti ih u multipraktik te usitniti. Dodati krušne mrvice, brašno, ljutu papriku, sjeckani češnjak, ulje, 2 žlice soja-sosa, jaje, sol i papar. Oblikovati burgere navlaženim prstima, u sredinu dodati naribani sir, smeđe šampinjone isječene na trakice (prije togasotirane na maslacu) i zatvoriti krajeve prstima. Peći burgere na nauljenoj tavi s obje strane 3-4 minute.
Pecivo za burgere:
0,50 kg glatko brašno
0,20l mlijeka
Svježi kvasac
Sol
0,10 kg sjemenki sezama
0,10 l suncokretovog ulja
0,15 kg ledene salate
Priprema žemlja:
Od svježeg kvasca, mlakog mlijeka, malo šećera, soli, ulja i brašna umijesimo mekano tijesto.Ostavimo da se diže 15 minuta. Kada se tijesto diglo, oblikujemo kuglice za žemlje, položimo ih na namašćeni papir za pečenje, pospemo sjemenkama sezama i ostavimo da se dižu još prije pečenja. Kad su se uzdigle, pečemo ih u pećnici na oko 230 stupnjevadok ne pozlate.
Umak za burger:
0,20 kg svježegkravljeg sira
0,15kg kiselog vrhnja
Češnjak
Sol
Papar
Priprema umaka: Pomiješati svježi sir s vrhnjem, dodati sitno sjeckani češnjak, timijan, sol i papar.
Na donji dio peciva složiti rajčicu narezanu na ploške, na njih pileći burger,umak sasvježim sirom, zelenu ledenu salatu izrezanu na rezance.