Ostalo

Išburger

Press
13.11.2017 23:00

Sastojci:

0,80 kg pilećegfilea

Sol

Papar

0,10 kg krušnihmrvica

0,01 kg brašna

Mljevena ljuta začinska paprika

Češnjak

Ulje suncokreta

1 jaje

0,40 kg svježih rajčica

0,30 kg ementalera u komadu

0,30 kg smeđih šampinjona

0,20 kg ledenesalate

Soja-sos

Priprema:

Pileća prsa narezati na kockice, staviti ih u multipraktik te usitniti. Dodati krušne mrvice, brašno, ljutu papriku, sjeckani češnjak, ulje, 2 žlice soja-sosa, jaje, sol i papar. Oblikovati burgere navlaženim prstima, u sredinu dodati naribani sir, smeđe šampinjone isječene na trakice (prije togasotirane na maslacu) i zatvoriti krajeve prstima. Peći burgere na nauljenoj tavi s obje strane 3-4 minute.

Pecivo za burgere:

0,50 kg glatko brašno

0,20l mlijeka

Svježi kvasac

Sol

0,10 kg sjemenki sezama

0,10 l suncokretovog ulja

0,15 kg ledene salate

Priprema žemlja:

Od svježeg kvasca, mlakog mlijeka, malo šećera, soli, ulja i brašna umijesimo mekano tijesto.Ostavimo da se diže 15 minuta. Kada se tijesto diglo, oblikujemo kuglice za žemlje, položimo ih na namašćeni papir za pečenje, pospemo sjemenkama sezama i ostavimo da se dižu još prije pečenja. Kad su se uzdigle, pečemo ih u pećnici na oko 230 stupnjevadok ne pozlate.

Umak za burger:

0,20 kg svježegkravljeg sira

0,15kg kiselog vrhnja

Češnjak

Sol

Papar

Priprema umaka: Pomiješati svježi sir s vrhnjem, dodati sitno sjeckani češnjak, timijan, sol i papar.

Na donji dio peciva složiti rajčicu narezanu na ploške, na njih pileći burger,umak sasvježim sirom, zelenu ledenu salatu izrezanu na rezance.