Sastojci:
pileći batak 200 g
pileći zabatak 200 g
češnjak 50 g
rajčica svježa 200 g
pasata od rajčice 2 dl
malvazija 1,5 dl
mažuran (suhi) 0,5 g
bosiljak (suhi) 0,5 g
ružmarin (suhi) 0,5 g
mrkva 100 g
celer korijen 100 g
peršin list svežanj
mlijeko 2,5 dl
maslac 100 g
palenta 200 g
tvrdi punomasni kravlji sir (istarski) 100 g
luk srebrenac 200 g
celer stabljika i list 50 g
sol, papar, ulje
panceta 50 g
Priprema:
Prvo stavite kuhati povrtni temeljac od mrkve, celera, luka i peršina. Piletinu zapecitesa svih strana na ulju. Kad se piletina poprži dodajte sitno sjeckani luk i češnjak te pirjajte uz dodatak temeljca. Kad ispari tekućina podlijte vinom i ostavite da ispari te dodajtesuhe začine (ružmarin, mažuran i bosiljak). Svježu rajčicu blanširajtete joj ogulitekoru i nasjeckajteje na sitno, zatim pomiješajtes pasatom te dodajtena piletinu. Kuhajtedok se ne zgusne. Na mlijeku i vodi napravite palentu te u nju dodajtemaslac, istarski tvrdi sir i prepečenu pancetu.