Ostalo

Istrijanska svaštara

RTL TV
12.11.2019 10:47

Sastojci:

brašno oštro 250 g

jaja 16 kom

skuta sir 250 g

šparoge 200 g

parmezan ribani sir 100 g

tartufata 10 g

crni trubači gljive 50 g

lisičarke gljive 50 g

luk 1 kom

češnjak 25 g

istrijanska kobasica 50 g

bijelo vino 1 dl

vrhnje za kuhanje 1 dl

peršin list 10 g

maslac 100 g

mladi luk 1 kom

limun nešpricani korica 1 kom

Priprema:

Od brašna, žumanjaka, parmezana, maslinovog ulja i soli zamijesite tijesto za raviole.

Za punjenje raviola popržite luk i češnjak na maslinovom ulju, dodajtesitno sjeckanu kobasicu i gljive te pirjajte dok ne omekšaju. Podlijetes malo bijelog vina i pustiteda vino iskuha te na kraju dodajtemalo vrhnja za kuhanje tezačinite soli, paprom i sitno sjeckanim listom peršina.

Raviole napunite smjesom od gljiva te dodajte mali komadić maslaca u svaki raviol.

Šparoge kratko blanširajte i kratko popržite na maslinovom ulju te posolite.

Kuhane raviole popržite na tavismaslacem, tartufatom i limunovom koricom te posložite raviole na tanjur na tanki sloj skute.

Poširajtejaje. Složeno jelo prelijtemaslinovim uljem, pokapajte malo limunovog soka te pospite sjeckanim listom peršina.