Sastojci:
brašno oštro 250 g
jaja 16 kom
skuta sir 250 g
šparoge 200 g
parmezan ribani sir 100 g
tartufata 10 g
crni trubači gljive 50 g
lisičarke gljive 50 g
luk 1 kom
češnjak 25 g
istrijanska kobasica 50 g
bijelo vino 1 dl
vrhnje za kuhanje 1 dl
peršin list 10 g
maslac 100 g
mladi luk 1 kom
limun nešpricani korica 1 kom
Priprema:
Od brašna, žumanjaka, parmezana, maslinovog ulja i soli zamijesite tijesto za raviole.
Za punjenje raviola popržite luk i češnjak na maslinovom ulju, dodajtesitno sjeckanu kobasicu i gljive te pirjajte dok ne omekšaju. Podlijetes malo bijelog vina i pustiteda vino iskuha te na kraju dodajtemalo vrhnja za kuhanje tezačinite soli, paprom i sitno sjeckanim listom peršina.
Raviole napunite smjesom od gljiva te dodajte mali komadić maslaca u svaki raviol.
Šparoge kratko blanširajte i kratko popržite na maslinovom ulju te posolite.
Kuhane raviole popržite na tavismaslacem, tartufatom i limunovom koricom te posložite raviole na tanjur na tanki sloj skute.
Poširajtejaje. Složeno jelo prelijtemaslinovim uljem, pokapajte malo limunovog soka te pospite sjeckanim listom peršina.