Sastojci:
12 komada jakobovih kapica
8 g crnog češnjaka
sol i papar
jedna jalapeno papričica
10 dcl bijelog vina
10 dcl balsamica
6 g peršina
10 g maslaca
Prilog - zapečeni kupus:
50 g kupusa
10 dcl maslinovog ulja
2 g bijelog papra
2 g suhog čilija
3 g senfa
2 g suhog češnjaka
10 g suhih rajčica
Priprema:
Jakobove kapice i crni češnjak
U širokoj tavi na maslacu zapečemo Jakobove kapice posoljene i poparene do zlatne boje. Izvadimo iz tave i dodamo još malo maslaca, crni kosani češnjak, jalapeno. Lagano dinstati te dodati bijelo vino i balsamico. Nakon 1 minute dodamo sol i papar te sjeckani peršin. Vratiti Jakobove kapice...
Zapečeni kupus
Kupus izrežemo na 8 dijelova. Izmiješamo zajedno ulje, sol, papar, češnjak u prahu, senf i suhe rajčice. Obje strane kupusa premažemo marinadom i pečemo gapokrivenog folijom 45 minuta teotkrivenog jošdodatnih10 minuta. Pospemo peršinom.