Ostalo

Jakobove kapice ljube crni češnjak

Press
18.09.2017 22:00

Sastojci:

12 komada jakobovih kapica

8 g crnog češnjaka

sol i papar

jedna jalapeno papričica

10 dcl bijelog vina

10 dcl balsamica

6 g peršina

10 g maslaca

Prilog - zapečeni kupus:

50 g kupusa

10 dcl maslinovog ulja

2 g bijelog papra

2 g suhog čilija

3 g senfa

2 g suhog češnjaka

10 g suhih rajčica

Priprema:

Jakobove kapice i crni češnjak

U širokoj tavi na maslacu zapečemo Jakobove kapice posoljene i poparene do zlatne boje. Izvadimo iz tave i dodamo još malo maslaca, crni kosani češnjak, jalapeno. Lagano dinstati te dodati bijelo vino i balsamico. Nakon 1 minute dodamo sol i papar te sjeckani peršin. Vratiti Jakobove kapice...

Zapečeni kupus

Kupus izrežemo na 8 dijelova. Izmiješamo zajedno ulje, sol, papar, češnjak u prahu, senf i suhe rajčice. Obje strane kupusa premažemo marinadom i pečemo gapokrivenog folijom 45 minuta teotkrivenog jošdodatnih10 minuta. Pospemo peršinom.