Ostalo

Janjeći crepinettes na pirjanom kelju s lećom i žutom mrkvom

Press
29.05.2018 10:00

Sastojci:

800 g mljevene janjetine

1 glavica kelja

200 g svinjske maramice

100 g zelene leće

2 žute mrkve

50 g crvenog luka

1 jaje

100 g maslaca

Češnjak

Majčina dušica

Sol

Papar

Priprema:

Crveni luk prepržimo staklasto te ga pomiješamo s mljevenom janjetinom, sitno sjeckanim češnjakom i jajetom. Izradimo 10 malih loptica koje pritisnemo rukom na debljinu od 2 centimetra te umotamo u odrezani komad svinjske maramice. To isto ponovimo sa svim lopticama. Loptice pečemo u pećnici na 190 stupnjeva na papiru za pečenje oko 10 minuta. Iz glavice kelja odrežemo 10 većih listova. Listove kuhamo u slanoj vodi dok ne omekšaju. Zatim ih ohladimo u vodi i ocijedimo. Na pola maslaca dodamo pola žlice brašna, majčinu dušicu i 1 češanj češnjaka, posolimo i podlijemo s 300 mililitara vode. Kuhamo oko 15 minuta dok se okusi ne prožmu, a umak ne zgusne. Procijedimo. U vreloj vodi kuhamo leću i žutu mrkvu narezanu na štapiće debljine oko 1 centimetar. Kad su leća i mrkva kuhane, posolimo i ocijedimo. Mrkvu i leću pomiješamo s umakom. Na ostatak maslaca dodamo 200 mililitara vode u većem loncu, posolimo. Dodamo listove kelja i poklopimo da se zagriju. Stavimo na tanjur 2 lista kelja, na listove stavimo leću i mrkvu s umakom, a na sve to pečeni crepinettes.