Ostalo

Janjeći gulaš s bižima i okruglicama od kruha

Press
20.02.2018 11:00

Sastojci:

0,35 kg janjećeg buta

0,035 kg pancete

0,03 kg češnjaka

0,2 kg pelati rajčice

0,2 l maslinovog ulja

0,225 kg smrznutog graška

0,003 kg svježeg peršina

0,133 kg luka

0,1 kg krumpira

0,005 kg soli

0,003 kg papra

Sastojci za okruglice od kruha:

2 žemlje

1 jaje

0,5 l mlijeka

0,003 kg soli

Dodatni pribor:

blender

prozirna folija

staklena zdjela

Priprema:

Napraviti pešt" tako što u multipraktik stavite sjeckanu pancetu, peršin, očišćeni češnjak i dobro usitnite sastojke. U loncu ugrijte maslinovo ulje te dodajte sjeckani luk i sol. Pržite na laganoj vatri sve dok luk ne omekša. Zatim dodajte janjetinu narezanu na jednake komade i pirjate dok tekućina, koju meso ispusti, ne ispari. Zatim umiješajte usitnjenu pelati rajčicu (bez soka), pripremljeni pešt", popaprite i prijajte na laganoj vatri 40-ak minuta uz lagano podlijevanje vodom ili mesnim temeljcem po potrebi. Nakon toga u lonac dodajte sok od pelati rajčica. Na samom kraju dodajte grašak i još malo prokuhajte.

Žemlje izrežite na kockice i pomiješajte s jajetom, mlijekom, brašnom i soli. Smjesu oblikujte u kuglice, zamotajte u foliju i kuhajte u kipućoj vodi pet minuta.