Sastojci:
0,35 kg janjećeg buta
0,035 kg pancete
0,03 kg češnjaka
0,2 kg pelati rajčice
0,2 l maslinovog ulja
0,225 kg smrznutog graška
0,003 kg svježeg peršina
0,133 kg luka
0,1 kg krumpira
0,005 kg soli
0,003 kg papra
Sastojci za okruglice od kruha:
2 žemlje
1 jaje
0,5 l mlijeka
0,003 kg soli
Dodatni pribor:
blender
prozirna folija
staklena zdjela
Priprema:
Napraviti pešt" tako što u multipraktik stavite sjeckanu pancetu, peršin, očišćeni češnjak i dobro usitnite sastojke. U loncu ugrijte maslinovo ulje te dodajte sjeckani luk i sol. Pržite na laganoj vatri sve dok luk ne omekša. Zatim dodajte janjetinu narezanu na jednake komade i pirjate dok tekućina, koju meso ispusti, ne ispari. Zatim umiješajte usitnjenu pelati rajčicu (bez soka), pripremljeni pešt", popaprite i prijajte na laganoj vatri 40-ak minuta uz lagano podlijevanje vodom ili mesnim temeljcem po potrebi. Nakon toga u lonac dodajte sok od pelati rajčica. Na samom kraju dodajte grašak i još malo prokuhajte.
Žemlje izrežite na kockice i pomiješajte s jajetom, mlijekom, brašnom i soli. Smjesu oblikujte u kuglice, zamotajte u foliju i kuhajte u kipućoj vodi pet minuta.