Ostalo

Janjeći polpeti

Press
29.03.2018 09:00

Sastojci:

1 kg janjećeg vrata

0,100 kg svježe žute paprike

0,100 kg svježe crvene paprike

0,100 kg mrkve

0,100 kg celera

0,400 kg mahuna iz konzerve

0,100 kg rajčice iz konzerve

4 jaja

0,100 kg crvenog luka

0,100 kg kruha

Češnjak u prahu

Ružmarin

Suha majčina dušica

Sol

Papar

Mlijeko

Priprema:

Janjeći vrat očistite od kostiju i sameljite. Kruh namočite u mlijeku te ga začinite soli, paprom i majčinom dušicom. Od smjese kruha i mesa napravite polpete te pržite na vrućem ulju. Na maslinovom luku zapecite sitno nasjeckani luk i papriku narezanu na široke trakice. Kad luk i paprika omekšaju, dodajte mahune i rajčicu te lagano kuhajte. Kada tekućina malo ispari, dodajte u umak polpete, a između razbijte jaje i ne miješajte više. Bjelanjak treba biti čvrst, a žumanjak mekan.