Sastojci:
1 kg janjećeg vrata
0,100 kg svježe žute paprike
0,100 kg svježe crvene paprike
0,100 kg mrkve
0,100 kg celera
0,400 kg mahuna iz konzerve
0,100 kg rajčice iz konzerve
4 jaja
0,100 kg crvenog luka
0,100 kg kruha
Češnjak u prahu
Ružmarin
Suha majčina dušica
Sol
Papar
Mlijeko
Priprema:
Janjeći vrat očistite od kostiju i sameljite. Kruh namočite u mlijeku te ga začinite soli, paprom i majčinom dušicom. Od smjese kruha i mesa napravite polpete te pržite na vrućem ulju. Na maslinovom luku zapecite sitno nasjeckani luk i papriku narezanu na široke trakice. Kad luk i paprika omekšaju, dodajte mahune i rajčicu te lagano kuhajte. Kada tekućina malo ispari, dodajte u umak polpete, a između razbijte jaje i ne miješajte više. Bjelanjak treba biti čvrst, a žumanjak mekan.