Ostalo

Janjeći tagine s marelicama

Danijela i Josip

RTL.hr
25.03.2021 14:05

Sastojci za marinadu:

2 žlice maslinovog ulja

3 češnja češnjaka

3 žličice soli

papar

1 žličica cimeta

2 žličice mljevenog korijandera

2 žličice slatke paprike

1 žličica mljevenog đumbira


Priprema marinade:

U manjoj posudi pomiješati sve začine. Staviti usitnjenu janjetinu u staklenu posudu i pokapati uljem. Ravnomjerno začiniti mješavinom i pomiješati.


Ostali sastojci:

Tri, dva, jedan - kuhaj!

1 kg janjetine

1 glavica luka

povrtni temeljac

šafran

2 jušne žlice koncentrata rtajčice

2 žličice škrobnog brašna

4 sjemenke kardamoma

2 jušne žlice sjeckanog peršina

10 komada sušenih marelica

3 jušne žlice pistacija

2 krumpira


Priprema:

Staviti nasjeckani luk na dno tagine posude i posoliti ga. Pirjati na srednje jakoj vatri. U drugom loncu skuhati krumpir narezan na ploške. Polako dodati meso u tagine posudu. Kuhati otklopljeno oko 20 minuta, često miješati. U posudi umutiti temeljac, rajčicu, brašno i dodati u meso. Dodati šafran, a sjemenke kardamoma zamotati u gustu gazu i zavezati koncem pa uroniti u meso. Dodati temeljac. Umješati marelice i pistacije. Pokriti i kuhati dok se meso ne omekša. Prekriti kuhanim krumpirima, ponovno pokriti i kuhati još 20 minuta. Posuti peršinom.