Sastojci za marinadu:
2 žlice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
3 žličice soli
papar
1 žličica cimeta
2 žličice mljevenog korijandera
2 žličice slatke paprike
1 žličica mljevenog đumbira
Priprema marinade:
U manjoj posudi pomiješati sve začine. Staviti usitnjenu janjetinu u staklenu posudu i pokapati uljem. Ravnomjerno začiniti mješavinom i pomiješati.
Ostali sastojci:

1 kg janjetine
1 glavica luka
povrtni temeljac
šafran
2 jušne žlice koncentrata rtajčice
2 žličice škrobnog brašna
4 sjemenke kardamoma
2 jušne žlice sjeckanog peršina
10 komada sušenih marelica
3 jušne žlice pistacija
2 krumpira
Priprema:
Staviti nasjeckani luk na dno tagine posude i posoliti ga. Pirjati na srednje jakoj vatri. U drugom loncu skuhati krumpir narezan na ploške. Polako dodati meso u tagine posudu. Kuhati otklopljeno oko 20 minuta, često miješati. U posudi umutiti temeljac, rajčicu, brašno i dodati u meso. Dodati šafran, a sjemenke kardamoma zamotati u gustu gazu i zavezati koncem pa uroniti u meso. Dodati temeljac. Umješati marelice i pistacije. Pokriti i kuhati dok se meso ne omekša. Prekriti kuhanim krumpirima, ponovno pokriti i kuhati još 20 minuta. Posuti peršinom.