Ostalo

Janjeći zimski gulaš

RTL TV
29.11.2019 09:02

Sastojci:

janjeći but 500 g

janjeće kosti 250 g

kiseli kupus 500 g

crveni luk 400 g

lovorov list 10 g

papar u zrnu 5 g

mljevena crvena slatka paprika 20 g

šećer 5 g

pasirana rajčica 250 ml

krumpir 250 g

oštro bijelo brašno 200 g

svinjska mast 200 g

maslac 50 g

mesnata suha slanina 200 g

mrkva 100 g

peršinov list vezica

kadulja grančica

ružmarin grančica


Priprema:

Od janjećih kostiju, luka, češnjaka, mrkve, peršinovog lista, kadulje te ružmarina stavimo kuhati temeljac. Na svinjsku mast staviti pržiti luk i češnjak dok ne porumene, dodati meso narezano na kockice. Začiniti i dodati lovorov list te papar u zrnu. Podlijevati janjećim temeljcem. Dodati kiseli kupus, a nakon nekog vremena i pasiranu rajčicu.

Krumpir staviti kuhati, dodati maslac, kad je gotov usitniti ga u toj vodi u kojoj se kuhao i dodati oštro brašno te od toga skuhati bijelu palentu. Na tavu staviti pržiti usitnjenu slaninu i na to vaditi žličnjake od bijele palente.