Sastojci:
janjeći but 500 g
janjeće kosti 250 g
kiseli kupus 500 g
crveni luk 400 g
lovorov list 10 g
papar u zrnu 5 g
mljevena crvena slatka paprika 20 g
šećer 5 g
pasirana rajčica 250 ml
krumpir 250 g
oštro bijelo brašno 200 g
svinjska mast 200 g
maslac 50 g
mesnata suha slanina 200 g
mrkva 100 g
peršinov list vezica
kadulja grančica
ružmarin grančica
Priprema:
Od janjećih kostiju, luka, češnjaka, mrkve, peršinovog lista, kadulje te ružmarina stavimo kuhati temeljac. Na svinjsku mast staviti pržiti luk i češnjak dok ne porumene, dodati meso narezano na kockice. Začiniti i dodati lovorov list te papar u zrnu. Podlijevati janjećim temeljcem. Dodati kiseli kupus, a nakon nekog vremena i pasiranu rajčicu.
Krumpir staviti kuhati, dodati maslac, kad je gotov usitniti ga u toj vodi u kojoj se kuhao i dodati oštro brašno te od toga skuhati bijelu palentu. Na tavu staviti pržiti usitnjenu slaninu i na to vaditi žličnjake od bijele palente.