Ostalo

Janjetina s bižima i papršnjak

Press
29.03.2018 10:00

Sastojci:

Janjeća koljenica

Mrkva

Žuti luk

Ružmarin

Slanina

Polpa od rajčice

Koncentrat rajčice

Crno vino

Grašak u konzervi

Lovor

Crvena paprika

Klice cikle

Priprema:

Meso izrežemo na kockice i zapržimo na mješavini biljnog i maslinovog ulja. Meso izvadimo i na masnoću stavimo luk i mrkvu. Na to dodamo lovor i ružmarin. Dok se to lagano prži, od slanine, češnjaka i peršina napravimo pesto. Kosti zapečemo u pećnici zajedno s povrćem. U mrkvu i luk dodamo crno vino i meso. Pustimo da se lagano kuha. Kosti iz pećnice naglo zapečemo još na tavi i dodamo vodu kako bismo dobili temeljac kojim ćemo podlijevati gulaš. U temeljac umutimo brašno i crvenu papriku, dodamo ga zajedno s krumpirom (izrezanim na kockice) u gulaš. Postepeno u gulaš dodajemo pesto, sol, papar, ružmarin i lovor. Dio papršnjaka izvadimo van iz gulaša, dodatno ga posolimo i zapaprimo te ga zapečemo u pećnici i serviramo uz klice cikle i mladi luk. Gulaš kuhamo do željene gustoće.