Sastojci:
Janjeća koljenica
Mrkva
Žuti luk
Ružmarin
Slanina
Polpa od rajčice
Koncentrat rajčice
Crno vino
Grašak u konzervi
Lovor
Crvena paprika
Klice cikle
Priprema:
Meso izrežemo na kockice i zapržimo na mješavini biljnog i maslinovog ulja. Meso izvadimo i na masnoću stavimo luk i mrkvu. Na to dodamo lovor i ružmarin. Dok se to lagano prži, od slanine, češnjaka i peršina napravimo pesto. Kosti zapečemo u pećnici zajedno s povrćem. U mrkvu i luk dodamo crno vino i meso. Pustimo da se lagano kuha. Kosti iz pećnice naglo zapečemo još na tavi i dodamo vodu kako bismo dobili temeljac kojim ćemo podlijevati gulaš. U temeljac umutimo brašno i crvenu papriku, dodamo ga zajedno s krumpirom (izrezanim na kockice) u gulaš. Postepeno u gulaš dodajemo pesto, sol, papar, ružmarin i lovor. Dio papršnjaka izvadimo van iz gulaša, dodatno ga posolimo i zapaprimo te ga zapečemo u pećnici i serviramo uz klice cikle i mladi luk. Gulaš kuhamo do željene gustoće.