Sastojci:
janjetina 1 komad
crveni luk (većaglavica) 1 komad
mahune zelene plosnate700 g
grašak100 g
crveno vino 3 dl
cimet u prahu 2 g
maslinovo ulje 1 dl
muškatni orah mljeveni2 g
rajčica55 g
brašno glatko200 g
maslac125 g
jaja1 komad
sol
papar
ružmarin1 grančica
kadulja svježa 2 lista
paški sir 55 g
štapići za ražnjiće 2 komada
Priprema:
Janjetinu narežemo na kocke veličine 1 cm. Zagrijemo u loncu maslinovo ulje, na ulje stavimo meso da se zaprži sa svih strana. Dodamo sitno sjeckani luk i karameliziramo. Sve obilno podlijemo vinom, dodamo prstohvat cimeta, muškatni oraščić, posolimo i popaprimo te poklopljeno kuhamo na srednjoj vatri dok meso ne omekša. Po želji jelo zgusnemo s malo brašna. Podlijemo s malo vode kako bismo dobili dovoljnu količinu umaka. 15 min prije kraja kuhanja dodamo i grašak te rajčice prerezane na pola. Dodamo kadulju i par iglica sitno narezanog ružmarina. Jelo kušamo i po potrebi dodamo malo šećera.
Mahune očistimo i narežemo ukoso na tanke rezance, skuhamo u vreloj vodi te ohladimo u ledenoj vodi.
Od maslaca, brašna soli, 1 jajeta i malo vode umijesimo srednje tvrdo glatko tijesto. Tijesto prepolovimo i razvaljamo u "zmiju" debljine 1.5 cm, zatim nožem režemo male "njoke". Svaki pritisnemo na drveni štapić i razvaljamo između dlanova zajedno sa štapićem u makarun. Pažljivo okrećući, štapić izvadimo van. Tako ponovimo sostalim njokima dok ne izradimo sve makarune. Makarune kuhamo u kipućoj slanoj vodi. Kod kuhanja ne miješamo, već samo protresemo lonac. Kad makaruni isplivaju na površinu, kuhamo ih još 4-5 minuta na laganoj vatri.
Zajedno pomiješamo umak od janjetine, makarune i kuhane mahune. Poslužimo u dublji tanjur.