Sastojci:
0,50 kg telećeg mozga
0,15 kg crvenog luka
1 jaje
Papar
Sol
Vezica peršina
Tabasco
2,5 dcl ulja
Vlasac
Jogurt
0,50 kg bijelog krumpira
0,15 kg oštrog brašna
0,04 kg maslaca
1 jaje
Sol
Priprema:
Krumpir skuhati u kori u slanoj vodi. Oguliti ga i dobro izgnječiti, dodati jaje, brašno, sol, papr i otopljeni maslac. Dobro ga umijesiti, razvaljati i rezati na četvrtine. Na svaku stavljati nadjev od mozga, preklopiti, dobro stisnuti rubove i pržiti u dubokom ulju da pozlate. Teleći mozak preliti kipućom vodom, očistiti od žilica, nasjeckati. Na svinjskoj masti pržiti sitno nasjeckani crveni luk, dodati priređen mozak, još malo pirjati, posoliti i popapriti. Kada je skoro gotov, dodati nasjeckani peršinov list. Maknemo s vatre i umiješamo jedno jaje. Nadjevom punimo jastučiće. Poslužimo s umakom od jogurta.
Umak:
U jogurt dodati 1-2 režnja sitno nasjeckanog češnjaka, soli, sitno kosanog svježeg vlasca, malo papra i tabasco umaka kojim određujete ljutinu (oprez). Izmiješati i poslužiti u maloj zdjelici, preko umaka posuti sitno sjeckani vlasac i malo popapriti.