Ostalo

Jastučići od telećeg mozga

Press
2018-02-20 11:14

Sastojci:

0,50 kg telećeg mozga

0,15 kg crvenog luka

1 jaje

Papar

Sol

Vezica peršina

Tabasco

2,5 dcl ulja

Vlasac

Jogurt

0,50 kg bijelog krumpira

0,15 kg oštrog brašna

0,04 kg maslaca

1 jaje

Sol

Priprema:

Krumpir skuhati u kori u slanoj vodi. Oguliti ga i dobro izgnječiti, dodati jaje, brašno, sol, papr i otopljeni maslac. Dobro ga umijesiti, razvaljati i rezati na četvrtine. Na svaku stavljati nadjev od mozga, preklopiti, dobro stisnuti rubove i pržiti u dubokom ulju da pozlate. Teleći mozak preliti kipućom vodom, očistiti od žilica, nasjeckati. Na svinjskoj masti pržiti sitno nasjeckani crveni luk, dodati priređen mozak, još malo pirjati, posoliti i popapriti. Kada je skoro gotov, dodati nasjeckani peršinov list. Maknemo s vatre i umiješamo jedno jaje. Nadjevom punimo jastučiće. Poslužimo s umakom od jogurta.

Umak:

U jogurt dodati 1-2 režnja sitno nasjeckanog češnjaka, soli, sitno kosanog svježeg vlasca, malo papra i tabasco umaka kojim određujete ljutinu (oprez). Izmiješati i poslužiti u maloj zdjelici, preko umaka posuti sitno sjeckani vlasac i malo popapriti.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.