Sastojci:
800 g file jelena
jabuka
100 g crvenog luka
3 žlice meda
300 ml crvenog vina
ribani đumbir
sol
papar
šafran
usitnjeni bademi
suhe grožđice
krušne mrvice
Priprema:
Medaljone prepržiti na malo masnoće, podliti crnim vinom, naribati sitno jabuku i crveni luk. Pustiti da se dinsta pa dodati med, đumbir, šafran te usitnjene bademe i pustiti da kuha na laganoj vatri dok meso ne omekša. Jelo zgusnuti krušnim mrvicama. Uz ovo jelo serviraju se valjušci od kruha.
Sastojci za valjuške:
pola kruha
2 jaja
0,5 dl mlijeka
sol
papar
ribani đumbir
muškatni oraščić
Priprema:
Za valjuške treba unutrašnjost kruha narezati na kockice, dodati jaja sol papar, šafran, đumbir, muškatni oraščić i mlijeko. Sve zajedno umijesiti u glatko tijesto. Formirati valjuške ili knedlice pa kuhati u slanoj vodi ili goveđoj juhi. Servirati uz divljač.