Ostalo

Jelen kuhan u crnoj juhi

Marija i Dario

RTL.hr
23.03.2021 09:00

Sastojci:

800 g file jelena

jabuka

100 g crvenog luka

3 žlice meda

300 ml crvenog vina

ribani đumbir

sol

papar

šafran

usitnjeni bademi

suhe grožđice

krušne mrvice


Priprema:

Medaljone prepržiti na malo masnoće, podliti crnim vinom, naribati sitno jabuku i crveni luk. Pustiti da se dinsta pa dodati med, đumbir, šafran te usitnjene bademe i pustiti da kuha na laganoj vatri dok meso ne omekša. Jelo zgusnuti krušnim mrvicama. Uz ovo jelo serviraju se valjušci od kruha.


Sastojci za valjuške:

Tri, dva, jedan - kuhaj!

pola kruha

2 jaja

0,5 dl mlijeka

sol

papar

ribani đumbir

muškatni oraščić


Priprema:

Za valjuške treba unutrašnjost kruha narezati na kockice, dodati jaja sol papar, šafran, đumbir, muškatni oraščić i mlijeko. Sve zajedno umijesiti u glatko tijesto. Formirati valjuške ili knedlice pa kuhati u slanoj vodi ili goveđoj juhi. Servirati uz divljač.