Ostalo

Jetrica voli ljuto i slatko

Press
15.11.2017 23:00

Sastojci:

0,5kg telećihjetrica

1kg buće

0,20kg prokulica

0,05kg češnjaka

0,5kg krumpira

1 srebrenac

200ml grčkog jogurta

150g kozjeg sira

100g buđole

1 avokado

2 crvena luka

200g maslaca

1l mlijeka

6 jakobovih kapica

hrana jetrica

Priprema:

Teleća jetra očistiti i narezati na šnite. Buču i krumpir kuhati u vodi i mlijeku. Buđolu i prokulicu prodinstati na tavi. Jakobove kapice očistiti i preliti bešamelom te ihzapeći na 200C u pećnici. Jabuku karamelizirati sa šećerom na tavi. Avokado izblendati i začiniti solju, paprom, maslinovimuljem i limunovim sokom. Od buće i krumpira napraviti pire. Luk zapečemo u dubokom ulju. Tanke šnite krumpira zapeći u dubokom ulju (čips). Predjelo: zapečene jakobove kapice savokadom i čipsom. Glavno jelo: na pire staviti buđolui prokulicu,na to zapečena jetra (posoliti i popapriti nakon pečenja).