Sastojci:
0,5kg telećihjetrica
1kg buće
0,20kg prokulica
0,05kg češnjaka
0,5kg krumpira
1 srebrenac
200ml grčkog jogurta
150g kozjeg sira
100g buđole
1 avokado
2 crvena luka
200g maslaca
1l mlijeka
6 jakobovih kapica
Priprema:
Teleća jetra očistiti i narezati na šnite. Buču i krumpir kuhati u vodi i mlijeku. Buđolu i prokulicu prodinstati na tavi. Jakobove kapice očistiti i preliti bešamelom te ihzapeći na 200C u pećnici. Jabuku karamelizirati sa šećerom na tavi. Avokado izblendati i začiniti solju, paprom, maslinovimuljem i limunovim sokom. Od buće i krumpira napraviti pire. Luk zapečemo u dubokom ulju. Tanke šnite krumpira zapeći u dubokom ulju (čips). Predjelo: zapečene jakobove kapice savokadom i čipsom. Glavno jelo: na pire staviti buđolui prokulicu,na to zapečena jetra (posoliti i popapriti nakon pečenja).