Sastojci:
1,5 l jogurta
500 ml vrhnja za šlag
300 g šećera
13 listića želatine
2 vanilin-štapića
Limeta
500 g malina
20 g krumpirovog škroba
150 g šećernog sirupa
Limunska kiselina po potrebi
Priprema:
Želatinu namočimo u hladnoj vodi. Odvojimo 300 ml jogurta i zagrijemo na 90 stupnjeva. U njega dodamo šećer i dobro ocijeđenu želatinu te miješamo dok se ne otopi. Zatim dodamo i vaniliju od dva štapića i malo naribane korice limete. Sve nježno pomiješamo s ostatkom jogurta. Vrhnje za šlag izradimo i pomiješamo s jogurtom. Natočimo u čašice. Od malina prebrojimo i stavimo na stranu šesnaest komada za dekoraciju. Od ostatka malina, šećera, malo limunske kiseline i 600 ml vode skuhamo sirup. Usitnimo štapnim mikserom i procijedimo kroz fino sito. Povežemo s malo krumpirovog škroba. Dobro ohladimo i ukrasimo malinama.