Ostalo

Jogurt panna cotta s kremom od malinan

Press
17.05.2018 10:00

Sastojci:

1,5 l jogurta

500 ml vrhnja za šlag

300 g šećera

13 listića želatine

2 vanilin-štapića

Limeta

500 g malina

20 g krumpirovog škroba

150 g šećernog sirupa

Limunska kiselina po potrebi

Priprema:

Želatinu namočimo u hladnoj vodi. Odvojimo 300 ml jogurta i zagrijemo na 90 stupnjeva. U njega dodamo šećer i dobro ocijeđenu želatinu te miješamo dok se ne otopi. Zatim dodamo i vaniliju od dva štapića i malo naribane korice limete. Sve nježno pomiješamo s ostatkom jogurta. Vrhnje za šlag izradimo i pomiješamo s jogurtom. Natočimo u čašice. Od malina prebrojimo i stavimo na stranu šesnaest komada za dekoraciju. Od ostatka malina, šećera, malo limunske kiseline i 600 ml vode skuhamo sirup. Usitnimo štapnim mikserom i procijedimo kroz fino sito. Povežemo s malo krumpirovog škroba. Dobro ohladimo i ukrasimo malinama.