Sastojci:
1,5 l jogurta
500 ml vrhnja za šlag
300 g šećera
13 listića želatine
2 vanilin-štapića
Limeta
5 naranči
20 g limunske kiseline
150 g šećernog sirupa
Priprema:
Želatinu namočimo u hladnoj vodi. Odvojimo 300 ml jogurta i zagrijemo na 90 stupnjeva. U njega dodamo šećer i dobro ocijeđenu želatinu te miješamo dok se ne otopi. Zatim dodamo dva štapića vanilije i malo naribane korice limete. Sve nježno pomiješamo s ostatkom jogurta. Vrhnje za šlag izradimo i pomiješamo s jogurtom. Natočimo u čašice. Tri naranče narežemo na male komade zajedno s korom, sve sameljemo u blenderu i brzo procijedimo kako ne bi bilo gorko. Soku dodamo još 200 ml vode, 150 g šećera i limunsku kiselinu. Dodamo krumpirov škrob kako bi postigli gustoću. Od preostalih naranča izrežemo filete. Kremu ohladimo u hladnjaku. Filete naranče serviramo na panna cotti.