Ostalo

Jogurt-torta s malinama

Press
16.02.2018 11:28

Sastojci:

0,40 kg piškota

0,50 l vrhnja za šlag

0,20 kg šećera u prahu

0,10 kg limuna

0,02 kg vanilin šećera

0,80 l čvrstog jogurta

0,02 kg želatine

0,20 l mlijeka

0,50 kg malina

0,30 l preljeva od šumskog voća

Dodatni pribor:

Kalup za torte promjera 26 cm

Priprema:

Kalup za tortu obložite papirom na pečenje i posložite piškote koje ste prethodno namočili u hladnom mlijeku (samo jednu stranu piškote umočite u mlijeko). U izrađeno vrhnje za šlag dodajte naribanu koricu limuna i vanilin šećer te sve promiješajte mikserom. Postepeno dodavati šećer u prahu i rastopljenu želatinu i miksati dok se svi sastojci ne prožmu. Pola izrađene kreme izlijte u kalup obložen piškotama i rasporedite pola količine malina. Povrh kreme (horizontalno) rasporedite novi sloj piškota umočenih u mlijeko sve dok ne ispunite površinu. Zalijte preostalom kremom i rasporedite ostatak malina. Stavite u hladnjak da se krema stisne.