Ostalo

Juha od cvjetače aromatizirana tartufima

Ivana i Juan

RTL.hr
18.03.2022 16:30

Sastojci:

cvjetača 1 kg

celer 50 g

mileram 100 g

crveni luk 1 kom

krumpir 1 kom

kukuruzni baguette 1 kom

sol, papar

maslac 150g

pinjoli 10 g

češnjak 1 kom

peršin 100g

grana padano 50 g

tartuf manji 3 g


Priprema:

Luk i celer pirjati do lagane karamelizacije, dodati cvjetaču i podliti vodom, posoliti i popapriti prema želji. Kada je povrće potpuno kuhano, izblendati ga smaslacem i aromatizirati smalo ulja tartufa.

Tostirati pinjole.Juhu poslužiti sa tostiranim pinjolima i naribanim tartufima.

Uz juhu poslužiti garlic bread - napraviti mješavinu od maslaca sobne temperature, naribanog grana padana, češnjaka i peršina, sol, papar.Francuzzarezati po duljini, no ne do kraja. Napravljenu mješavinudebelo namazatii zapeći u pećnici dok se kruh lagano ne zarumeni i zahrskavi, a maslac sa začinima ne upije u unutrašnjost kruha.