Sastojci:
cvjetača 1 kg
celer 50 g
mileram 100 g
crveni luk 1 kom
krumpir 1 kom
kukuruzni baguette 1 kom
sol, papar
maslac 150g
pinjoli 10 g
češnjak 1 kom
peršin 100g
grana padano 50 g
tartuf manji 3 g
Priprema:
Luk i celer pirjati do lagane karamelizacije, dodati cvjetaču i podliti vodom, posoliti i popapriti prema želji. Kada je povrće potpuno kuhano, izblendati ga smaslacem i aromatizirati smalo ulja tartufa.
Tostirati pinjole.Juhu poslužiti sa tostiranim pinjolima i naribanim tartufima.
Uz juhu poslužiti garlic bread - napraviti mješavinu od maslaca sobne temperature, naribanog grana padana, češnjaka i peršina, sol, papar.Francuzzarezati po duljini, no ne do kraja. Napravljenu mješavinudebelo namazatii zapeći u pećnici dok se kruh lagano ne zarumeni i zahrskavi, a maslac sa začinima ne upije u unutrašnjost kruha.