Sastojci:
1 kg junećih rebara
1 kg lisnate salate, 5-6 vrsta
1 komad svježeg salatnog krastavca
1 kg žutog krumpira
200 g kiselog vrhnja
1 kečap
1 grčki jogurt
1 pasata
1 dcl vina
Med
Kiseli krastavci
Sol
Papar
Dimljena crvena paprika
Dodatni pribor: drvena daska za posluživanje
Priprema:
Meso prokuhati u loncu. Odvojiti gornji komad mesa, a masni dio ostaviti u loncu. Rebra glazirati mješavinom meda, kečapa, pasate, soli, papra, dimljene crvene paprike i chili birdeye. Premazati i staviti u pećnicu na 220 stupnjeva. Neoguljeni krumpir izrezati na ploške i prokuhati u kipućoj slanoj vodi. Kad je gotov, pustiti da se procijedi i naknadno prepržiti u dubokom ulju. Izvaditi na kuhinjski ručnik te ga začiniti soli i dimljenom crvenom paprikom. Za tzoizoki umak je potrebno sitno nasjeckati bijeli luk, pola krastavca salatara i u njega dodati isjeckane kisele krastavce, grčki jogurt, kiselo vrhnje, sol i papar.
Ostavljeni komad mesa u loncu zaliti decilitrom crnog vina i kad alkohol ispari pustiti da se ohladi. Prstima iskidati meso, dodati masnoću iz lonca i malo mješavine koja se koristila za glazuru. Žuti luk izrezati na tanko i napraviti tempuru od brašna, vode i soli te ohladiti. U ohlađenu smjesu umočiti luk i kratko pržiti u dubokom ulju. Zadnjih deset minuta premazati rebra i peći na 250 stupnjeva. Dvije šnite kruha tanko izrezati, premazati masnoćom iz lonca i na kratko zapeći u pećnici.
Rebra servirati na dasci, uz njih servirati hrskavi luk, krumpir i miješanu salatu na koju je potrebno poslagati pulled beef. Umak sesrvirati sastrane u zdjelici.