Ostalo

Kad jaganjci utihnu

Press
09.12.2017 23:00

Sastojci:

2,5 kg janjećeg karea

0,100 kg peršina

0,050 kg mente

0,050 kg češnjaka

0,050 kg inćuna

1,5 kg graška

0,200 kg maslaca

0,200 kg stilton sira

Priprema:

Pripremiti marinadu za janjetinu od mente, češnjaka, inćuna i peršina. Staviti janjeće lizalice u vakuumsku vrećicu smarinadom ikuhati u banji na 59 stupnjeva 90 minuta. Pojačati pećnicu na 90 stupnjeva. Za pire od graška skuhati grašak i napraviti pire uz dodatak maslaca te začina (sačuvati vodu u kojoj se kuhao kako bismo mogli korigirati gustoću). Kada je janjetina gotova, staviti je u pećnicu na grill programdok se ne karamelizira. Stilton sir staviti u zamrzivač da se stisne te ga na krajuuredno naribati po mesu. Servirati i ukrasiti chilijem po pireu. Peršin ispržitiu dubokom ulju, posolitite poslužitiuz meso.