Ostalo

Karmen i Marina - slatke kozice, srdita rebarca i okus jeseni

RTL TV
29.11.2019 14:26

Sastojci:

svinjska rebra u komadu
kupus
radič
krastavac salatni
rajčica
salsa umak
mascarpone
kečap
smeđi šećer
ananas
dimljena paprika
koncentrat rajčice
češnjak
kakao
jaja
kesteni
stolno sladilo
sojino mlijeko
leća
sok od ananasa
brašno oštro
kozice
kokosovo mlijeko
krumpir
maslac
curry u prahu
curry pasta
grožđice
jasmin riža


Priprema:

Predjelo - Slatke kozice

Jasmin rižu skuhati al dente i maknuti s vatre. Od kokosovog mlijeka, soka od ananasa i ananasa skuhati kompaktni umak i posoliti. Kozice ispeći na maslinovu ulju i dodati u umak. Kozice u umaku poslužiti uz jasmin rižu po kojoj posuti malo curryja u prahu.

Marina i Karmen predjelo

Glavno jelo - Srdita rebarca

Rebarca posolimo i stavimo u pećnicu na 210 C. Od smeđeg šećera, sojinog mlijeka, curry paste, kečapa i koncentrara rajčice napravimo BBQ umak. Nakon 30 minuta premažemo rebarca umakom i vratimo u pećnicu. U umak dodamo dimljenu papriku, premažemo ponovno rebarca te izvadimo oz pećnice. Krumpire narežemo na četvrtine te prokuhamo u slanoj vodi. Ozvadimo, začinimo s timijanom i crvenom paprikom te pržimo u ulju. Kad rebarca složimo na tanjur, premažemo salsom i narezana češnjakom.
Od radiča, zelja, krastavca, rajčice i leće napravimo salatu te začinimo domaćom slatkom majonezom.

Marina i Karmen rebarca

Desert - Okus jeseni

Za početak od tri jaja odvojiti bjelanjke i žutanke. Od bjelanjaka napravimo čvrsti snijeg, u žutanjke dodamo šećer, izmutimo mikserom i postepeno dodajemo sojino mlijeko i oštro brašno do željene gustoće. Kad smo napravili smjesu dodajemo snijeg od bjelanjaka i otopljeni maslac. Stavimo peći na 180 C. Kestene izblendamo uz dodavanje sojinog mlijeka do željene 'kreme'. U mascarpone sir dodamo šećer i kakao. Kad je biskvit pečeni pa ostavimo malo da se ohladi. Ohlađeni biskvit premažemo kremom od kestena, mascarponeom i ukrasimo grožđicama.

Marina i Karmen desert